2012. augusztus 11., szombat

Némaságra ítélték Hofit 1993-tól...



Szabó Stein Imre 26 évesen bírta szóra a sokak által született zseninek tartott humoristát.  

- Hofi ritkán szólalt meg a sajtónak. Emellett annyira zárt személyiség volt, hogy tartottam attól, hogy semmi nem sül ki az egészbõl - emlékezett vissza a riporter.

Az akkori kormány Hofit érthetetlen okok miatt magyarellenesnek tartotta, aminek egy országgyûlési képviselõ parlamenti felszólalásban is hangot adott.

- Hofinak nem volt felhõtlen a viszonya az elsõ kormánnyal, hisz szüntelenül azzal vádolták, hogy nincs benne nemzeti érzés. Erre válaszként huszármentében jelent meg a stúdióban, ahol az interjú készült - mesélte Szabó Stein, aki elmondta, hogy a megtisztelõ bizalom jele volt, hogy Hofi elfogadta az interjú meghívást.

A '93-as riport azonban egyben az utolsó is volt. Közel egy évtizeden keresztül senki nem próbálta megszólaltani Hofit, aki bezárkózott és úgy döntött, nem kommunikál többé.

- A magyar közélet lelkiismeretét nyomasztó örök teher lesz, hogy 93-tól kezdve Hofi egyszerûen nem kapott teret. Új mûsorokat nem rendeltek tõle, csupán az archívumokból válogattak. Pedig szó sincs arról, hogy vesztett volna tehetségébõl. Talán még veszélyesebb és húsbavágóbb volt, mint valaha. Egész egyszerûen nem adtak neki lehetõséget - vélekedik Szabó Stein a csaknem tíz évre magára hagyott zsenirõl.

A riporter azonban úgy érzi, sikerült feltárnia a vastag falak mögött rejtõzõ valódi Hofi Gézát.

- Elõre kikötötte, hogy a magánéletérõl egy szót sem fog ejteni. Azt hiszem, visszahúzódó, puritán életet élt. Példátlan zseni volt, tele tüskékkel és sérelmekkel. Úgy gondolom, a 93-as riportot egyfajta búcsúnak is szánta - fûzte még hozzá Szabó Stein.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.