2011. június 19., vasárnap

Hofi Csehszlovák Titkosrendőrségi megfigyeléseiről Horváth Ádám nyilatkozik

- Nem tudom már felidézni, hogy mi volt az 1982-es szilveszteri műsorban - mondta Horváth Ádám, a Hofi-produkciók rendezője. - Összemosódnak már a műsorok. De az biztos, hogy kemény volt, mint Hofi valamennyi kabaréja. Talán ebben hangzott el a Kádár-paródia? Egy biztos, Géza soha nem foglalkozott azzal, hogy megfigyelik-e. Minek is tette volna, hiszen ő mindent a nyilvánosság előtt mondott ki.
Géza most a menynyei borozóban valószínűleg jót röhög azon, hogy külföldi titkosszolgálatok figyelték meg.
Horváth Ádámtól azt is megtudtuk, hogy Hofit soha senki nem állította le. Igaz, volt olyan, hogy ki kellett vágni részeket az adásból. Akkor cselhez folyamodtak. Felvettek szándékoltan durva részeket, mert biztosak voltak abban, ha azokat kivetetik, akkor a többire már nem figyelnek annyira. Állítólag ezeket a kivágott jeleneteket őrzik még a Magyar Televízió archívumában.
- Géza soha nem beszélt arról, hogy őt esetleg megfigyelnék, bár mintha egyik műsorában megjegyezte volna, hogy van, aki feljegyzéseket készít - mondta a művész özvegye, Ildikó. - Nem tudom pontosan idézni, Hofit pedig csak úgy szabad. De ez nem volt közöttünk téma. Nem is foglalkozott ezzel. Az jó érzés, hogy a határontúliakat is érdekelte. Itthon őrzök ezernyi Hofi-anyagot. Egyszer majd megnézem, mi is volt ez az 1982-es szilveszteri műsor, amely még a csehszlovák titkosszolgálatot is érdekelte.

Forrás: blikk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.