2012. május 31., csütörtök

Érdekességek Hofiról 4.

- Hofinak volt egy Astor nevű kutyája, akit imádott és maga temette el a Visegrádi háza kertjében. Több kutyája nem volt...
- Visegrádon tiszta fából építtetett fel egy vadászházat, gyönyörű kilátással. Sok szabadidejét töltötte ott és barátaival. Állítólag a faanyagot orosz katonák hozták neki.
- Rendszeresen részt vett fellépésével az éves kormányrendezvényeken, ahol nagyon jó kapcsolatot alakított ki a mindenkori politikai elittel. Kádárral vadászni is sokat jártak el együtt, és nagy szó volt akkoriban, hogy hagyták, hogy ő is kilőhessen a felső elitt vadállományából egyet-egyet.
- A híres Kádár paródiát maga a vezér is látta, mindenki izgult mit fog Hofinak mondani, de ő csak kezet rázott Gézával és annyit mondott: " Jó volt Géza, csak legközelebb tessék bátrabban..."
- Így nagyon jó kapcsolatai alakultak ki és szinte mindent mindenkinek el tudott intézni....
- Kopaszodni a katonaság után kezdett, Géza szerint amiatt, hogy a 3 év katonai szolgálat alatt állandóan sapkát kellett hordaniuk és ezt a haja megsínylette.
- 2001 Novemberétől lett nagyon rossz az állapota, sokszor annyira, hogy második feleségét csak szemmel követte a lakásban, maga csak ült a fotelban szótlanul.
- A nagyon besűrűsödött vére okozhatta a tüdő és szív emboliát, amiben meghalt, amit sokak szerint megfelelő orvossal lehetett volna kezelni...
- A koleszterin kristályok miatt voltak a szemműtétei, és jobb szemére valamennyire a térlátást sikerült stabilizálni, de a közvetlen dolgokat nehezen látta (pl. lépcső).
- Saját lakásában ritkán végeztetett felújításokat, szerette a megszokott dolgokat. Volt egy imádott trikója, amiben otthon elvolt, pedig tele volt már szakadással, lyukakkal...

folytatjuk....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.