2012. április 10., kedd

10 éve távozott Hofi Géza

Nem írhatom, hogy elhunyt, hiszen velünk él. 10 éve nincs már közöttünk az a humorista, aki ma lubickolna a sok buta, értelmetlen és érthetetlen politikus csodálatos baromságaiban. Micsoda táptalaj lehetett volna munkásságának a 2002-2012. közötti évek. Ő, aki főleg a butaságot ostorozta, mindegyikbe belerúgott, cikizte, rekeszizmot kifektető poénokkal sújtotta, micsoda élmény lehetett volna ez neki. Istenem, miért nem adtad meg neki ezt a lehetőséget? Bár az is lehet, többet járt volna bíróságra, mint a televízió stúdiójába, mert ezeknek a mai politikusoknak már humorérzékük sincs, csak általuk vélt önérzetük. De mivel az csak általuk vélt, ezért megsérteni sem nagyon lehet. Egyik utolsó műsorában még megérhette és elmondhatta véleményét Horthy Miklós újratemetéséről. Iróniája ott is megvillant. Mit tehetett volna ő egy Gyurcsánnyal, egy Orbánnal, Kövérrel, Áderral, Lázárral, Schmittel? Jaj, mit vesztettünk mi ezzel.

Önző vagyok, mert csak azon ki nem mondhatott poénok után sírok, amit már nem mondhatott el. Pedig a magyar társadalomnak Hofi Géza mint ember is hiányozhat, hiszen óriási űrt hagyott maga mögött. Persze, hogy a poénokat hiányolom, hiszen nekünk ő úgy marad meg, mint aki minden véleményét humorban mondta el. A jót is, de az kevesebb volt, meg arról nem is érdemes poénkodni, és a rosszat is.

Biztosan sokan mondják, akiket megsértett, hogy Hofi Géza gonosz volt. Igen, lehet, de egy jó szándékú gonosz, aki minden viccével előre próbálta vinni a buta gondolkodást, illetve nem is előre vinni, mert az amúgy is osztódással szaporodik, hanem átkonvertálni normális gondolkodássá, a viccel, az iróniával. Azokon a szinteken levő embereket, embertípusokat, akiket ő ostorozott mindig, iskolában már nem lehetett képezni. Ők már túlképzettek voltak. És persze a legfontosabb. Hofi ezzel szórakoztatni is akart. Sikerült. Ezt talán ő is érezte, és így teljes élettel a háta mögött, az emberek szeretetétől ölelve távozott el.

Kell Magyarországnak egy Hofi Géza, és ha már újjá nem születhet, az emlékét őrizzük meg főleg azzal, hogy rendszeresen hallgassuk, nézzük műsorait, mert azok talán még aktuálisabbak ma, mint valaha voltak.

Hofi Géza 2002. április 10-én hunyt el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.